Cookies

My i naši partneři potřebujeme váš souhlas k použití souborů cookies, abychom pro vás mimo jiné mohli zobrazovat relevantnější obsah. Pomozte nám, prosím, prostřednictvím souhlasu.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde

Cookies nastavení

Technické cookies
Potřebujeme je pro správný chod obchodu. Bez těchto cookies není možné zajistit, aby e-shop fungoval správně.
Analytické cookies
Jsou pro nás nezbytné, protože jen díky nim dokážeme zjistit, odkud uživatelé přicházejí a jakým způsobem interagují s e-shopem, případně díky nim měříme výkon inzercí. Díky těmto údajům můžeme e-shop dále vyvíjet tak, aby vám maximálně vyhovoval.
Reklamní cookies
Jsou nezbytné pro zobrazování vhodného obsau či reklamy právě pro vás. Reklama, která se vám přizpůsobuje, je pro vás méně nežádoucí a mnohdy i přínosnější oproti té, která nevyhovuje vašim případným zájmům.
Personalizované soubory cookie
Díky těmto cookies pro vás můžeme zobrazovat vhodnější obsah přímo na naší stránce - v e-shopu.
Souhlasím s použitím vybraných souborů cookies Souhlasím s použitím všech souborů cookies

O produktu

Carne Crosta se dá z portugalštiny volně přeložit jako „maso s kůrkou“ a přesně takovou kůrčičku získáte, když použijete tuto kořenící směs. Nejlíp funguje při úpravě nad přímým zdrojem vysoké teploty, obzvlášť pokud připravujete pěkně mramorované hovězí. Vysoká teplota je nutná k uvolnění olejů z chuťově robustní brazilské kávy, které se smísí s kořením a uvolněným masovým tukem, a tak vytvoří ten nejúžasnější steak s příjemnou kůrčičkou, jaký jste kdy měli.

Tato kořenící směs je náš nejpropracovanější výrobek, který k dosažení toho nejlepšího gurmánského požitku vyžaduje přesnou techniku tepelné úpravy. Doporučujeme maso potřít lehkou vrstvou (asi lžičku na jednu stranu steaku) olivového oleje extra virgin po celé ploše steaku nebo kousku masa a teprve potom nanést kořenící směs. Olivový olej extra virgin se nepoužívá proto, aby kořenící směs lépe přilnula k masu, to dokáže i bez oleje. Tím pravým důvodem je fakt, že tento typ oleje sám vytvoří ještě jednu další chuťovou vrstvu. Použití olivového oleje extra virgin je tedy na vás, ale my ho doporučujeme. 

Maso s touto kořenící směsí doporučujeme připravovat nad přímým žárem za opravdu vysoké teploty (300 - 350°C). To znamená přímo nad řeřavými uhlíky. Nejlépe se k takovému grilování hodí litinový grilovací rošt, který na povrchu masa vytváří charakteristický otisk grilovací mřížky. Můžete ale pochopitelně použít jakýkoli standardní otevřený gril. My grilujeme na grilu Weber na dřevěné uhlí a používáme i litinový GBS rošt od stejného výrobce. 

  • 100%ně přírodní
  • Ingredience té nejvyšší kvality
  • BEZ glutamátu sodného
  • BEZ lepku
  • Neobsahuje ořechy
  • Neobsahuje plnidla ani protispékavé látky
  • Absolutně bez umělých přísad
  • Ručně vyrobené ve vlastní výrobně
  • BEZ geneticky modifikovaných surovin 

Složení: Lokálně pražená brazilská káva, jemná mořská vločka sůl, česnek, chilli (Ancho, Guajillo, Chipotle a sladká paprika), černý pepř, cibule, extra jemný surový třtinový cukr, žlutá hořčice, mleté houby (Shiitake & hříbky), koriandr, limetková šťáva, celer, jiná koření a maltodextrin (z kukuřice).

Kód: DS53551500

Podobné produkty

>

Může se hodit

>