Cookies

My i naši partneři potřebujeme váš souhlas k použití souborů cookies, abychom pro vás mimo jiné mohli zobrazovat relevantnější obsah. Pomozte nám, prosím, prostřednictvím souhlasu.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde

Cookies nastavení

Technické cookies
Potřebujeme je pro správný chod obchodu. Bez těchto cookies není možné zajistit, aby e-shop fungoval správně.
Analytické cookies
Jsou pro nás nezbytné, protože jen díky nim dokážeme zjistit, odkud uživatelé přicházejí a jakým způsobem interagují s e-shopem, případně díky nim měříme výkon inzercí. Díky těmto údajům můžeme e-shop dále vyvíjet tak, aby vám maximálně vyhovoval.
Reklamní cookies
Jsou nezbytné pro zobrazování vhodného obsau či reklamy právě pro vás. Reklama, která se vám přizpůsobuje, je pro vás méně nežádoucí a mnohdy i přínosnější oproti té, která nevyhovuje vašim případným zájmům.
Personalizované soubory cookie
Díky těmto cookies pro vás můžeme zobrazovat vhodnější obsah přímo na naší stránce - v e-shopu.
Souhlasím s použitím vybraných souborů cookies Souhlasím s použitím všech souborů cookies

O produktu

Určitě se mnoho z vás, kteří jezdíte v létě  do Chorvatska setkalo v místní restauraci s nabídkou chobotnice, jehněčího masa nebo směsí různých druhů mas pod pekou. Většinou v části jídelního lístku "speciality". 

Pokud si chcete během roku připravit svůj oblíbený oběd nebo večeři z Chorvatska u vás doma, máte jedinečnou šanci. Ve spolupráci s naším chorvatským dodavatelem vám přinášíme nabídku pek několika velikostí.

Chorvatská peka je ručně vyráběný ocelový poklop (víko), kterým se přiklopí spodní mísa (smaltovaná, nerezová, apod.) naplněná většinou směsí jehněčího nebo telecího masa (nebo chobotnicí, kalamáry, krevetami, apod.), zeleniny a brambor a nahoře se osadí ocelovou obručí. Právě horní obruč, která má menší průměr, než je průměr peky, umožní zachycení žhavých uhlíků na povrchu a tím zahřívání vzduchu pod pekou. Horkým vzduchem pod pekou pak dochází k tepelné úpravě připravovaného pokrmu. Jedná se vlastně o podobný princip, jakým fungují např. legendární litinové hrnce Camp Dutch Oven.

Příprava jídla "pod pekou" je vlastně pečení, ale s chutnějším výsledkem, než pokud dané jídlo připravíte doma klasicky v hrnci v troubě. A hlavně, jedná se o vaření venku, takže je s tím spojen i pěkný zážitek. Ideální pro práci s pekou je např. venkovní krb, ohniště s rovnou plochou, apod. Prostě takový prostor, kde můžete spodní mísu položit na rovný povrch a zároveň okolo pracovat se žhavými uhlíky. Podívejte se na video níže, kde najdete spoustu inspirace a zjistíte, jak je příprava jídla pod pekou jednoduchá...


Obsah balení

  • peka z ocelového plechu tl. cca 1,5 mm
  • horní obruč pro fixaci žhavých uhlíků
  • smaltovaná mísa na pečený pokrm o průměru 45 cm a výšce 7 cm

Video

Kód: DS52473500

Podobné produkty

>

Může se hodit

>